Webdesign basert på markedsstrategi – SEO Oslo etc

Har du noen gang tenkt på webdesign som en viktig del av din markedsstrategi? Ikke det nei?

markedsstrategi SEOJo, utseendet, oppbyggingen og strukturen på din hjemmeside bør baseres på din markedsstrategi. Din markedstrategi er nettopp en strategi for din markedsføring. Altså hvem er det du vil treffe, med hvilket budskap og når?

Når du ser det i dette lyset så går det opp for deg: Farger, navigasjon, innhold og bilder må stå i stil til kundegruppen du vil treffe.

En del av dette er å treffe dine kunder der de er, og det er oftere og oftere på mobilen! I hver kaffepause, røykepause, hvert do-besøk og hver bussreise er mobilen fremme. Og folk går på Facebook (se her f.eks) , på YouTube og i kjente nettadresser. Men mange bruker også tiden på å søke etter det de er opptatt av der og da, i Google.

Hva skjer da?

Jo, de finner et resultat (forhåpentligvis er din hjemmeside representert der), og de klikker på en oppføring.

Ikke så spennende kanskje, hvorfor er dette relevant til webdesign?

Jo, for hvis dette skjer, og folk klikker inn på din hjemmeside, hva finner de da? Finner de en nettside som ikke fungerer bra på mobil, eller tenker de ikke noe over det og tar til seg ditt budskap – fordi det bare fungerer?

Det her nettopp her responsivt webdesign kommer inn. 

“Responsivt?”

Ja, det betyr at nettstedet tilpasser presentasjonen av innholdet til den enheten det vises på. F.eks så ser en hjemmeside ganske annerledes ut på en liten mobiltelefon enn en stor stasjonær dataskjerm.

I dagens online forretningsverden kan et nettsted som ikke er mobilvennlig, være dødskysset for virksomheten din. Det pleide å være at du ønsket å lage en mobil nettside og en “vanlig” nettside. Men nå MÅ du ha en nettside som fungerer på en hvilken som helst nettleser, uansett om det er en smarttelefon, et nettbrett eller en datamaskin. Tross alt, hva kan være verre enn å vises på side 1 av Google Søk bare for at din potensielle kunde skal klikke gjennom og ikke kunne bruke nettstedet ditt?

Google verdtsetter mobilvennlige hjemmesider!

Responsive design er ren, unngår kanoniske nettadresseproblemer og problemer med viderekoblinger. Separate mobil-“vennlige” nettsteder blir ofte ikke oppdatert regelmessig, så hvis du velger bare ett nettsted og bruker responsivt design, blir det ofte oppdatert, og derfor blir det ofte indeksert.

Google liker mobilvennlige nettsteder. På grunn av dette, og fordi Google fortsatt er den mest populære søkemotoren, er det noe du må ta hensyn til hvis du vil at SEO-praksis skal fungere. Vil du ha hjelp med SEO Oslo så ta kontakt.

I 2018 begynte også Google med “mobile first”-prioriteringer. Dvs at nettsteder som ikke er optimalisert for en god opplevelse på mobil, vil plasseres lengre ned i søkeresultatet. (Du kan teste din hjemmeside her. )

Dermed er responsivt webdesign en viktig del av å oppfylle din markedsstrategi.

Responsiv webdesign ser fantastisk ut

Å ha en responsiv design handler om mer enn bare at de jobber på en mobil enhet, det er mer enn det. De ser og fungerer bra på alle enheter. De laster raskt, de fungerer for alle, uansett hvor gammel datamaskinen er, hvor ny datamaskinen er, eller størrelsen på skjermene. De ser rett og slett bra ut og fungerer bra, noe som er et svært viktig element for at et nettsted skal ha hvis du vil beholde kunder når de klikker gjennom fra en søkeresultatside.

Responsiv webdesign er enklere å administrere

Det ble nevnt at i “gamle dager” ville man skape både et mobilt vennlig nettsted, pluss et vanlig nettsted. Det er gamle nyheter. Det er for vanskelig å holde tritt med to steder; Du kan ha problemer med duplikat innhold, og hvem vil oppdatere to nettsteder uansett når du ikke engang må gjøre det. Du kan lage en, vakker og effektiv nettside der du kan huse alt innhold, produkter og tjenester, og det vil fungere bra for alle, uansett hvilken enhet de bruker.

Fremtiden er allerede her

Noen tror at de skal vente det, og bygge for det som foregår akkurat nå, men ingenting kan være lenger fra sannheten. En bedriftseier bør alltid se frem til neste “ting” neste sjanse til å få innvirkning på sine kunder og potensielle kunder. I dag kan det være responsivt design, neste år kan det være noe helt annet. Å være relevant betyr at fremtiden allerede er her. Du må holde deg informert og endre før du blir tvunget, og du vil alltid være foran pakken.

Sørg for å få et responsivt webdesign som er søkemotoroptimalisert. Les mer om firma for søkemotoroptimalisering her

Innse at når teknologien endres og mobil blir dominerende (og det er tegn på at det allerede er skjedd) og du vil være konkurransedyktig, har du ikke noe valg, men bruk responsiv design for å holde kontakten med kundene dine.